19 august 2009

ma numesc "fericire"

Se insereaza.Cerul tine mortis sa se asorteze cu parul meu.Cred ca o sa ploua.
Inca putin si se duce si vara asta.Am observat ca mai mereu, ceea ce ne place si ne face fericiti, dureaza atat de putin.Pana si minunea unui zambet e atat de efemera.Si cum sa nu te afecteze privirea pierduta, fruntea incretita de ganduri si probleme ori mainile tremurande pe ceasca de cafea?
Fericirea-i atat de scurta; abia o simti si o respiri prin toti porii ca a si disparut.Ahh, si fericirea e inselatoare.Iti da ea starea aia de ameteala cu fluturi in stomac si mintea in mii de locuri, dar nu...e doar o himera.Fericirea doare.Si doare al naibii de tare.Cand isi ia talpasita si te trezesti singur, obligat la o aterizare fortata cu picioarele pe pamant, te gandesti daca nu ar trebui sa existe vre-o asociatie, gen OPC, careia sa i te plangi.

FERICÍRE, fericiri, s.f. Stare de mulțumire sufletească intensă și deplină. ♢ Loc. adv. Din fericire = printr-un concurs de împrejurări favorabile. – V. ferici.
Sursa: DEX '98
  • Fericirea e un etern santier in lucru.
  • Fericirea ... un episod trecator in marea drama a durerii.
  • Fericirea - un lucru bizar; cei ce n-au cunoscut-o niciodata nu sunt, poate, cu adevarat nefericiti.
Pentru unii, fericirea consta intr-o cuba libre si-o tigara ... parfumata, pentru altii o carte buna pe varf de munte, ceilalti se multumesc cu piesa preferata la maxim tolaniti in pat tinand ritmul cu varful degetelor de la picioare, altii radiaza la vederea primilor pasi ai micutului, promovarea la locul de munca, iar restul...ei bine, restul habar n-au ce e aia fericire.
Ar putea fi un praf aruncat la intamplare, pe orisicine sau un rasarit de soare alaturi de acel cineva.

Mi-e dor sa vad oameni fericiti.
Mi-e dor de apele tulburi provocate de fericire.
Mi-e dor sa fiu fericita...


11 comentarii:

  1. Poate ca uneori e mai bine sa nu cunoastem ce inseamna " a fi fericit " .. sa facem cunostinta cu fericirea :)


    P.S : mi-e dor de tine >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Parca nu erai asa penibila....Oare pe ce lume traiesti?

    RăspundețiȘtergere
  3. Draguti comentatorii Anonimi...pacat ca nu zic lucrurile decat din spatele anonimatului... oare de ce?!?

    RăspundețiȘtergere
  4. Fericirea nu se găseşte pe toate drumurile. Şi dacă ar fi aşa am râgâi după ea ca după o Coca-Cola.

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmm ... nu credeam ca "helenne" poate fi nefericita. mai ales atunci cand are o cana de cafea in fatza, din care bea gandindu-se ca si-a indeplinit cea mai mare parte din visuri. nu credeam...

    RăspundețiȘtergere
  6. @ God Aries : hai ca's draguti si anonimii, de ce sa ii blamam asa? e funny ca ei stau asa...ascunsi acolo, frustrati si fara viata sociala...incearca si ei :)

    RăspundețiȘtergere
  7. ...sau poate iti sunt apropiati si nu vor sa se desconspire. :) ce zici de asta?

    RăspundețiȘtergere
  8. @ uebcampus : cei apropiati mie sunt persoane fatise, nu au nevoie de masca anonima pt a se exprima in ceea ce ma priveste.pare'se ca stii tu ceva :) deci...care e treaba cu deconspirarea?

    RăspundețiȘtergere
  9. esti sigura de treaba cu persoanele fatise? cat despre mine ...stii cine sunt si nu cred ca te-am facut vreodata patetica. mai gandeste-te...

    RăspundețiȘtergere
  10. "Vreau doar sa fiu fericita!Serios.Doar asta vreau!Oare cer atat de mult?Nici macar nu stiu ce inseamna fericirea, dar vreau s-o simt.Daca n-am simtit-o deja..si totusi..vreaaaaau!!" Asta spuneam odata insa am gasit diverse mijloace prin care sa pacalesc momentele negre:D (poate doar personal le vei afla, altfel nu nu.Sunt prea pretioase!!Si totusi atat de simple...)
    Ce tot mai palavragesc??Repeta dupa mine: If I feel depressed, I will sing! If I feel depressed, I will sing! (faza cu depressed e putin exagerata, in mintea noastra ne limitam doar la sad)
    PS:Mie nu mi-e dor de tine.Ce atata dor?Nu vreau sa ne plictisim una de alta :bz

    RăspundețiȘtergere
  11. @ WhiteChoco : :))) oh girl, that's why I love you :)

    RăspundețiȘtergere